Moratórium

 

KÖZLEMÉNY A MORATÓRIUM 2 LEZÁRÁSÁRÓL


Tisztelt Ügyfelünk!Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Ügyfeleink által tett, Törlesztési Moratórium 3 – ban történő részvételi szándékról szóló nyilatkozatok, valamint a 536/2021. (IX. 15.) Korm. rendelet vonatkozó előírásai szerint kölcsönügyletek törlesztési tervének kalkulációját elvégeztük, azok a mai napon, elektronikus úton Ügyfeleink részére kiküldésre kerültek. A kalkulált törlesztési ütemtervek a fent hivatkozott jogszabálynak megfelelően minden periódusban akként kerültek meghatározásra, hogy az eredeti szerződésben meghatározott havi részletet ne haladják meg.

A kölcsönszerződéseknek a Törlesztési Moratórium 2 lezárása okán történt átstrukturálása nem von maga után szerződésmódosítást, Közokiratba foglalt szerződésmódosítás abban az esetben válik szükségessé, amennyiben kedves Ügyfelünk úgy dönt, hogy a hátralevő futamidőben nem a jelenleg megküldött törlesztési ütemterv szerint kívánja fizetési kötelezettségét teljesíteni. Ebben az esetben a szerződésmódosítás valamennyi költsége kedves Ügyfelünket terheli!!! Amennyiben úgy dönt, hogy a szerződés módosítását kéri, ebben az esetben kérem, hogy személyes egyeztetés végett kollégáinkkal vegye fel a kapcsolatot.

Tisztelettel,
Pannon Fiannce Zrt.

TÁJÉKOZTATÁS


Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot az 536/2021. (IX. 15.) Korm. rendelettel 2022. június 30-ig meghosszabbította.A hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést.

A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele. Ezt megteheti személyesenirodánkban, vagy online formában.

Jelen tájékoztató levelünk mellett az alábbi linkekre kattintva a 2022. június 30. napig tartó fizetési moratórium igénybevételéhez szükséges formanyomtatvány, valamint a fent hivatkozott jogszabály megjelenését tartalmazó Magyar Közlöny példánya is letölthető.A fizetési moratórium részletes szabályait egyebekben az alábbi jogszabályok tartalmazzák:


  • Az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről szóló 2020. évi CVII. törvény
  • a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet
  • a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról szóló 536/2021. (IX. 15.) Korm. rendelet

Amennyiben a fenti tájékoztatásunkkal kapcsolatban kérdése merül fel, készséggel állunk rendelkezésére.


Kelt.: Győr, 2021. szeptember 20.


Dr Iváncsics János ügyvezető Pannon Finance Zrt.

 

Jogszabályi hivatkozás: